HTML

Bói József blogja

Friss topikok

Címkék

BOLDOGULNI KÍSÉRŐVEL VAGY MAGAMMAL VAGY MAGAMBAN

2012.10.08. 12:05 Bói József

Mikor kell elővenni ezt a modellt?

Amikor, nem vagyok jól, nem vagyok elégedett és egy tudatos fejlődési folyamaton szeretnénk részt venni, hogy az elégedettségem és a fejlődésem ki legyen elégítve.

Ahhoz, hogy a felfokozott, jó kedélyállapotot el tudjuk érni, ahhoz különböző fokozatokon kell túljutnunk, viszont nem kell feltétlenül a pontokat egymás után követni, (ehhez egy kis képet mellékelek, hogy érthetőbbé váljon) hanem ki is lehet hagyni, vagy vissza lehet térni ugyanarra a helyre, ha szükségét érezzük, mert az még esetleg nem rögzült vagy ismét előtérbe került.

Mindenki más és más érzelmi fokozatban van, más és más feladatok, gondok vannak előtte, amelyek megoldásra várnak, ezért nem lehet a lépcsőfokokat kőbevésetten megszámozni, mert ezek folyamatosan változhatnak. Hol itt vagyunk, hol ott, éppen úgy, mint az érzelmi állapotunk.

A pontok (lépcsőfokok) a következők:

1, konkrét cél: ez lehet egy állapot vagy egy helyzet elérése is. De lényeges, amit, hol, mikor, hogyan?

2, bizonyíték, hogy elértem: ennek megtalálása és felismerése nem könnyű feladat. Ezeknek a megnyilvánulása történhet az érzékszerveken keresztül, a gondolatokon, az érzéseken illetve a tetteken.

3, erőforrás

4, felelősség, konkrét tettek

5, következmény másokra nézve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boijozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr614826342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása